Muriz Memić: Nikada jači nisam bio, vjerujem Gordani Tadić

B. Turković
Muriz Memić: Nikada jači nisam bio, vjerujem Gordani Tadić
Foto: Admir Kuburović / Memić: Vidim da Tužilaštvo BiH radi

„Nikada jači nisam bio. Vjerujem Gordani Tadić, želim se zahvaliti Tužilaštvu BiH što radi, vidim da rade“.

Kazao je to u izjavi za Radiosarajevo.ba Muriz Memić, nakon današnjeg sastanka s Gordanom Tadić, glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH.

"Neko se novi mora saslušati. Sve što pričam od početka dolazi na svoje", kazao nam je Memić, kazavši da se u javnost ne može izlaziti sa detaljima.

Upitan da li je eventualno bilo riječi o vremenskim rokovima, Memić kaže da se o tome nije govorilo. Kako kaže, istragu treba uraditi temeljito i doći će rezultati. Podcrtava da će sve izdržati do kraja.

Memićev advokat Ifet Feraget, koji je prisustvovao sastanku, zahvalio se Tadić na razumijevanju položaja oštećenog.

"Muriz Memić želi znati u kojoj je fazi istraga, naravno da je nervozan, da čeka šta će biti... Ali, obavješteni smo da je to intenzivirano, da je istraga proširena, da se radi na predmetu. Ima veoma puno stvari koje su nama poznate, šokantnih detalja. Mi to, naravno, prenosimo kome treba, ali ne smijemo o tome govoriti. Ljudi se nama obraćaju, na kraju krajeva, možete slagati jednog čovjeka, ne možete naciju. Uglavnom, poklapa se se onim što smo znali od prvog dana, kazao je Feraget za Radiosarajevo.ba.

Ranije danas, podsjetimo, u saopćenju Tužilaštva BiH, navedeno je da su na sastanku „oštećeni članovi porodice i pravni zastupnik informirani da se intenzivno provode istražne radnje protiv više osoba, za kazneno djelo organiziranog kriminala, te da će istraga biti proširena protiv više osoba".

Podsjećamo, 8. februara 2016, Dženan Memić (22) stradao je dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u, a od tada je trajalo suđenje u slučaju njegove tragične smrti.

Pogledajte film Jara: O dobroj duši, o ljubavi, o Dženanu Memiću

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Vrhovni sud FBiH poništio je oslobađajuću presudu Seferovićima i naložio novo saobraćajno vještačenje. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije