Muriz Memić: Kakva god presuda bude, ide se u novi postupak

N. K.
Muriz Memić: Kakva god presuda bude, ide se u novi postupak
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić na sastanku u VSTV-u
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas u 12 sati bit će izrečena presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je, kako tvrdi Tužilaštvo KS, smrtno stradao 21-godišnji Dženan Memić.

Skoro dvije i pol godine traje agonija porodice Memić nakon smrti njihovog sina Dženana Memića. 

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, već dvije godine tvrdi da je njegov sin ubijen, te da ga nije usmrtilo vozilo.

"Svi argumenti su na mojoj strani. Tužilaštvo KS-a nije uspjelo dokazati da je to uradio Ljubo Seferović. Svi vještaci su rekli da nije bilo saobraćajne nesreće.", rekao je Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Kako nam je rekao, danas uoči presude koja je zakazana za 12 sati, moguće je da se desi svašta.

"Kakva god presuda bude, novi postupak će se morati formirati. Protekle dvije i pol godine su ukradene i ovo je jedinstven  slučaj u historiji pravosuđa BiH gdje se pokušalo dokazati nešto što se nije ni desilo i što nije istina.", istakao je Muriz Memić.

Inače, protekle sedmice je okončano iznošenje završnih riječi, a Tužilaštvo KS traži da se optuženi kazne, dok odbrana, kao i oštećena strana smatraju da navodi iz optužnice nisu dokazani.

Podsjećamo, otac Dženana Memića, Muriz već pune dvije i pol godine tvrdi da je njegov sin ubijen, a u proteklom periodu su u više navrata održani i masovni protesti porodice i prijatelja Dženana Memića, koji su na taj način tražili pravdu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije