Muriz Memić: Imam nove dokaze s kojima se niko ne smije igrati

N. Ka.
Muriz Memić: Imam nove dokaze s kojima se niko ne smije igrati
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić
Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić zakazala je sastanak za sutra sa Murizom Memićem, ocem stradalog Dženana Memića i advokatom porodice Memić Ifetom Feragetom.

Muriz Memić je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao da će na sastanku tražiti da tužilac Ćazim Hasanspahić ne radi na predmetu, jer je u sukobu interesa. 

Muriz Memić o ubistvu svog sina: Svi znaju ko je ubica, ja neću stati

Potresni Muriz Memić: Sanjao sam Dženana ponovo, rekao mi je...

Naime, Ćazim je vjenčani kum Vlade Miškovića, federalnog tužioca protiv kojeg porodica Memić podnosi krivičnu prijavu.

"Na skupu u Sarajevu 29. septembra sam zatražio da nas tužiteljica Gordana Tadić primi i eto pozvala nas je. Imam nove neoborive dokaze koje ne smijem nikom dati, jer ne znam ko će to i kako uraditi. Da sam ih dao Ćazimu, propali bi", rekao je Memić.

Memić smatra da se mora neko naći ko će uraditi posao kako treba, jer ne želi više da se iko igra sa njihovim slučajem.

"Ja sam i do sada dovodio svjedoke, a Kantonalno tužilaštvo ih je upropastilo, a sa ovim se ne smijemo igrati, valjda će se naći neko ko će uraditi posao kako treba", kazao je Memić i dodao je:

"Gordana Tadić je dobra žena, vidi se i da hoće da radi, sada je pitanje koliko može. Na prvom sastanku kada smo bili kod tužiteljice Tadić vidio sam da hoće da se rješava. Vjerovatno se čeka i imenovanje glavnog tužioca, ne znam vidjet ćemo šta će biti sutra na sastanku", rekao je Memić.

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Ljubo i Bekrija Seferović, otac i sin, prvo su rekli da su skrivili saobraćajnu nesreću, a poslije su na sudu rekli da nisu krivi. Porodica Dženana Memića tvrdi da je mladić ubijen te da nije stradao zbog saobraćajne nesreće.

Seferovići su prije više od dva mjeseca na Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni krivice, a porodica još uvijek ukazuje na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije