Protesti u srijedu zbog "potkivanja": Muriz Memić i Davor Dragičević dali podršku

Radiosarajevo.ba
Protesti u srijedu zbog "potkivanja": Muriz Memić i Davor Dragičević dali podršku
Foto: Patria / Muriz Memić i Davor Dragičević

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je nakon afere u pravosudnim institucijama BiH, koju je objavio Žurnal, pozvao građane da izađu na proteste jer, kako on kaže, "količina kriminala i korupcije u Visokom sudskom tužilačkom vijeću nas ubija".

Ministar Dragan Mektić o aferi "potkivanje": Pozvao na građanski bunt

Dragičević: Podržavamo Mektića, tražimo momentalnu ostavku Tegeltije

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića podržao je ove proteste i najavio da će i on doći ispred Suda i Tužilaštva BiH u srijedu u 12 sati.

"Tegeltija (Milan, predsjednik VSTV-a, op.pr.) neće dozvoliti da članovi savjeta (koji ništa nisu preduzeli povodom zataškavanja ubistava Dženana i Davida) rade pod pritiskom, niti da kandidati za pravosudne pozicije (među kojima je i izvođač prljavih radova u predmetu Dženan Memić tužilac Kreštalica) u takvim okolnostima stresa izlažu svoje programe!

Ne boj se Milane, pred Dalidinom zgradom smo više puta već mirno i dostojanstveno protestvovali i ništa joj se nije desilo, čak ste (VSTV) izabrali za sudiju Suda BiH iako smo protiv nje i Kreštalice podnijeli krivičnu prijavu zbog zataškavanja ubistva Dženana Memića.

Muriz i Davor se dobro nose sa stresom a već su dokazali cijelom svijetu da tamo gdje su oni nema nasilja. Ali, NEMA NI ODUSTAJANJA", napisala je Arijana Memić na svom Facebook profilu.

Davor Dragičević je kazao da je podržao ovu ideju i istaknuo je da će i grupa Pravda za Davida iz Banja Luke doći na najavljene proteste, da dâ svoju podršku - MURIZU i protestima, ali ne ministru MEKTIĆU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije