Muriz Memić pozvao na proteste: Dolazi i Dragičević, pokažite da vam je stalo

N. K.
Muriz Memić pozvao na proteste: Dolazi i Dragičević, pokažite da vam je stalo
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić
Na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo večeras će u 18 sati biti održan skup "Pravda za Dženana".

Ovo okupljanje će se održati povodom nedavne oslobađajuće presude za Ljubu i Bekriju Seferović u slučaju smrti Dženana Memića.

"Večerašnje okupljanje je osmo po redu koje organizujemo u protekle dvije i po godine, koliko traje naša borba za pravdom. Pozivam sve građane Sarajeva da svojim prisustvom pokažu da im je stalo da se pronađu krivci i da pravda pobijedi. Dvije i po godine traje moja borba sa lažima i neistinama.", rekao je za Radiosarajevo.ba Muriz Memić.

Kako nam je rekao, na večerašnje okupljanje iz Banja Luke doći će i Davor Dragičević koji će se obratiti prisutnim.

"Vašim dolaskom na Trg Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo pokazat ćete da vam je stalo da sva djeca u BiH odrastaju u normalnoj i pravednoj BiH", istakao je Muriz Memić.

Podsjećamo, 8. februara 2016, Dženan Memić (22) stradao je dok je s djevojkom Alisom šetao Velikom alejom na Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u, a od tada je trajalo suđenje u slučaju njegove tragične smrti.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao, a u tome im pomažu i brojni građani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije