David odlazi iz BiH: MUP RS-a nije dozvolio da kolona prođe kroz centar grada

Radiosarajevo.ba
David odlazi iz BiH: MUP RS-a nije dozvolio da kolona prođe kroz centar grada
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Ispracaj posmrtnih ostataka Davida Dragičevića
Stotinjak građana okupilo se jutros u dvorištu crkve na Rebrovcu u Banjoj Luci kako bi ispratili posmrtne ostatke Davida Dragičevića.

Kolona sa nekoliko auta jutros oko 10 sati krenula je prema Gradiški.  Planirano je da kolona ide prema centru Banja Luke, a zatim da put nastave prema Gradišci.

Klinac napušta geto: David Dragičević krenuo je na posljednje putovanje

Međutim, organizatori su jutros obaviješteni od policije da ne mogu ići kroz centar grada.

Poslanik Partije demokratkog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković izrazio je nezadovoljstvo, jer nije dozvoljeno da vozilo s posmrtnim ostacima Davida Dragičevića danas prođe glavnom ulicom, gdje je sjedište institucija, uključujući i parlament.

"Mi narodni poslanici moramo da budemo svjesni koliko današnji dan za RS i BiH ima jednu posebnu poruku zbog onog što se upravo dešava. Da li će oni, koji su mu došli na prvu sahranu, doći i da isprate Davida kada bude napuštao RS i na drugu sahranu", upitao je Stanivuković u obraćanju na sjednici Narodne skupšte RS-a na kojoj je, kaže, trebalo razmisliti i o minuti šutnje.

Ukazao je da je uzalud, kako je naveo, usvajanje zakona u Narodnoj skupštini kada u RS postoje nerazriješena ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije