MUP KS: Nove informacije o otmicama i bijelom kombiju

Fena
MUP KS: Nove informacije o otmicama i bijelom kombiju
Nakon što je javnost ovih dana uznemirena činjenicama da su u posljednjih nekoliko sedmica pokušane četiri otmice djece ispred školskih ustanova, ovih dana u javnost su stigle i fotografije kombija koji je, navodno, korišten u otmicama.

Tim povodom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršili su provjere registarskih oznaka kombija koji se pojavio na fotografijama i pronašli vlasnika kombija i radnike firme kojoj kombi pripada, a koji su u trenucima fotografiranja vozili kombi.

Izvršenim provjerama policijski službenici MUP-a KS utvrdili su da se K.A. rođen 1991. godine u Sarajevu i K.E., rođen 1990. godine u Ljubljani, oba nastanjena u Sarajevu, ne mogu dovesti u vezu s uznemirenjem djece.

U obavljenom intervjuu, izjavili su da su obavljali poslove održavanje zelene površine ispred rezidencije Kraljevine Norveške. Ovaj lokalitet obišla je policija nakon jučerašnje prijave građana da su u ulici Bakarevića, općina Stari Grad Sarajevo, primjetili vozilo marke "VW Kombi" u kojem su se nalazile dvije nepoznate osobe, a i da je na zadnjem sjedištu uočena i plastična maska.

Odmah po zadobijenoj prijavi policijski službenici su u ulici Telali zatekli žensku osobu koja je izjavila da je jučer u blizini Ambasade Kraljevine Norveške primjetila vozilo marke "VW Kombi", bijele boje, reg. oznake J09-IV1-327.

Obilaskom lokaliteta policijski službenici su u dvorištu pomenute rezidencije uočili dvije nepoznate osobe koje su kosile travu.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju provjere svih navoda medija i prijava građana s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije