MUP HNK-a zapošljava nove policajce, otvoreno 100 radnih mjesta

Radiosarajevo.ba
MUP HNK-a zapošljava nove policajce, otvoreno 100 radnih mjesta
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ministarstvo za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo je u četvrtak javni konkurs za prijem u radni odnos 88 policajaca i dvanaest mlađih inspektora.

Tačnije, Uprava policije obučit će i primiti 100 novih policajaca, kako bi se ispunila potreba za novim stručnim kadrom u ovom kantonu.

Kandidati moraju biti državljani BiH, životne dobi između 18 i 27 godina za početni čin policajac i do 35 godina za početni čin mlađi inspektor.

Također, kandidati moraju imati najmanje IV stepen stručne spreme za čin policajac, a najmanje VI stepen stručne spreme ili najmanje završen prvi ciklus visokog obrazovanja za čin mlađeg inspektora

Odabrani kandidati za čin policajca pohađaju osnovnu obuku kao kadeti u trajanju od osam mjeseci, od toga pet mjeseci teorijske nastave na policijskoj akademiji i tri mjeseca praktične nastave u organu koji upućuje kandidata na obuku.

Odabrani kandidati za čin mlađeg inspektora pohađaju osnovnu obuku kao kadeti u trajanju od šest mjeseci, od toga tri mjeseca teorijske nastave na policijskoj akademiji i tri mjeseca praktične nastave u organu koji upućuje kandidata na obuku. Kadet koji samovoljno napusti obuku ili je isključen s obuke svojom krivnjom, nadoknadit će policijskom organu troškove obuke.

Probni rad policijskog službenika traje dvanaest mjeseci.

Sve detalje ovog javnog konkursa možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije