Omar Mehmedbašić otkriva: Šta je Mujaga Ivazović rekao u Tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Omar Mehmedbašić otkriva: Šta je Mujaga Ivazović rekao u Tužilaštvu
Foto: Radiosarajevo.ba / Otac koji je ubio sina u Sarajevu predat Tužilaštvu

Mujaga Ivazović, penzionisani policajac koji je osumnjičen za ubistvo sina koje se dogodilo u ponedjeljak, teški je srčani bolesnik kaže za Radiosarajevo.ba njegov advokat - Omar Mehmedbašić.

Mujaga Ivazović doživio je srčani udar tokom ispitivanja u Tužilaštvu, a zbog toga je i ročište za određivanje pritvora održano na KCUS-u u Sarajevu.

"On se jedva kreće i radi mu 20 posto srca. To je jedan običan stari čovjek koji je zaslužio penziju u punom radnom odnosu i već dvije godine je izložen porodičnom nasilju", kaže Mehmedbašić na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Mehmedbašić kaže kako mu je sin Semir Ivazović još prije dvije godine slomio rebra, ali da na insistiranje supruge koja je još uvijek bila živa nije zvao policiju.

"Majka to nije mogla izdržati i umrla je", kaže Mehmedbašić.

Ivazović je u svom svjedočenju Tužilaštvu Kantona Sarajeva istaknuo i da je u kući često nalazio bijele tragove koji asociraju na opojnu drogu spid. Često mu je tražio i novac. Te noći od oca je zatražio 100 KM, a otac Mujaga mu ih je odbio zbog toga što mu je novac bio potreban za lijekove. Između ostalog prima i injekcije za zgrušavanje krvi.

"Umri p***a ti materina", rekao je potom Semir, a otac se zaključao u spavaću sobu. Semir se vratio nakon sat vremena i razvalio vrata od spavaće sobe. Mujaga je spavao s pištoljem u strahu od sina Semira.

"On je ispričao u Tužilaštvu da je ispalio tri metka u njega. Nakon toga je doživio u Tužilaštvu srčani udar. On je osuđen svakako. Samim tim što je morao pucati u sina", ističe Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba.

Advokat Mujage Ivazovića vjeruje da ima elemenata nužne odbrane u ovom slučaju.

"Nije on iz sile neke njega ubio. To je čovjek koji se jedva uz stepenice popne", kaže Mehmedbašić.

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo u ponedjeljak u 20:35 na 7. spratu zgrade u ulici Hasana Sućeske u naselju Saraj-polje, a u kasnim večernjim satima pripadnici sarajevske policije priveli su oca, inače penzionisanog policajca Mujagu Ivazovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije