Muftija Pitić o napadu na Aladžu: Imamo ljude koji ne mogu podnijeti ljepotu

10
F. V.
Muftija Pitić o napadu na Aladžu: Imamo ljude koji ne mogu podnijeti ljepotu
Foto: Privatni album / Remzija ef. Pitić

Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić potvrdio je u izjavi za Radiosarajevo.ba da je pucano na Aladža džamiju u Foči, te pripadnici Policijske uprave Foča vrše istragu nakon što je napad prijavljen.

"Jutros je obavljen uviđaj. Velika je vjerovatnoća da je pucano na šerefet na munari, što potvrđuje i kamen koji je pao sa munare, kao posljedica te pucnjave. Nažalost, ja sam to i jutros rekao, naprosto imamo ljude koji ne mogu podnijeti ljepotu. U svakom društvu ima takvih pojedinaca, no problem je u činjenici što ovo društvo podržava takve ljude. U Foči je pucnjava iz automatskog oružja uobičajena stvar. Koliko ja znam zakone, to je u ovoj zemlji zabranjeno, ali to je posao onih koji za to primaju plaću. Što se tiče naše male zajednice ovdje u Foči, mi nastavljamo redovno živjeti", rekao je muftija Pitić za Radiosarajevo.ba.

Nadalje, kazao je da su pripadnici policije profesionalno djelovali i otvorili istragu. Zasad izgrednici nisu pronađeni.

"Grad je bio prema korektan što se tiče Aladže. Stanovnici Foče tokom gradnje nisu pravili probleme, pa i nakon otvorenja džamije. To znači da je velika većina prihvatila Aladžu ka svoju ljepotu", rekao je Pitić.

Jutros iza 8 sati pripadnici CJB Foča obavili su uviđaj u kompleksu Aladža džamije, nakon što je za sada nepoznata osoba ispalila više hitaca i pogodila u minaret ovog vjerskog i kulturno- historijskog spomenika. Pretpostavlja se da se pucnjava desila preksinoć. Osim istražitelja iz CJB Foča uviđaju je prisustvovao i muftija goraždanski muftija Remzija ef. Pitić sa imamima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije