Mravići: Specijalci se povukli, borci obećali da neće blokirati cestu M-17

Radiosarajevo.ba
Mravići: Specijalci se povukli, borci obećali da neće blokirati cestu M-17
Pripadnici specijalne jedinice Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona povukli su se s magistralne ceste M-17 u Mravićima kod Doboja, nakon što su im demobilizirani borci obećali da neće blokirati ovu saobraćajnicu.

Predstavnik nezadovoljnih ratnih veterana Hamza Krkalić tokom obraćanja demonstrantima rekao je, ipak, da će se njihovo okupljanje nastaviti sve dok se ne ispune unaprijed zacrtani ciljevi, prenosi Srna.

Podsjećamo, tokom dana, a nakon što je policija deblokirala petlju Šićki Brod kod Tuzle, oko 200 ratnih veterana okupilo se na protestima na magistralnoj cesti M-17 u naselju mravići kod Doboja. Pokušali su blokirati cestu, ali su reagirali pripadnici specijalne policije MUP-a ZDK-a s opremom za razbijanje demonstracija.

Policija je deblokirala cestu, a demobilizirani borci kažu da je protiv njih upotrijebljen suzavac. Dodaju da će nastaviti proteste.

Ista grupa demobiliziranih boraca u petak je više sati držala u blokadi raskrsnicu magistralnih puteva M4 i M17 kod Karuše, općina Doboj-Jug.

Demobilizirane borce potresla je smrt njihovog suborca Nusreta Krličevića koji je umro od posljedica srčanog udara.   Danas su se okupili kako bi dali podršku borcima koji su blokirali petlju Šićki brod, Intervencijom policija petlja je deblokirana rano jutros.

Demobilizirani pripadnici Armije BiH traže usvajanje jedinstvenog registra boraca, borački dodatak, te ukidanje finansiranja boračkih organizacija, a njihovi protesti širom BiH, od Sarajeva, Konjica, Tuzle i Zenice traju još od 28. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije