Mostar: Šta možemo očekivati od sastanka HDZ-a i SDA

Radiosarajevo.ba
Mostar: Šta možemo očekivati od sastanka HDZ-a i SDA
Foto: Fena / Čović i Izetbegović u Parizu

Delegacije Hrvtske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA), trebale bi se danas sastati u Mostaru.

Kako je najavljeno delegacije će predvoditi predsjednici stranaka Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

Podsjećamo, inicijalno ovaj sastanak trebao se održati prošle sedmice ali je odgođen.

Iako je Čović najavljivao da bi novom sastanku HDZ-a i SDA mogli prisustvovati i Milorad Dodik i Šefik Džaferović, ovo će ipak najvjerovatnije biti razgovori delegacija dvije stranke.

„Ako je SDA spremna da poštuje sporazum, bilo bi izuzetno značajno da sva tri predsjednika političkih partija sjednu i dogovore konačno da Predsjedništvo BiH predloži predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, da se paralelno s tim konstituiraju sve komisije i Predstavničkog doma i Doma naroda, kao i prijedlozi za delegacije, i da stvorimo ambijent u kojem će u punom kapacitetu funkcionirati i zakonodavna i izvršna vlast u BiH“, kazao je Lazar Prodanović, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

Lider SDA Bakir Izetbegović ranije je odbacio mogućnost da se njegova stranka upusti u formiranje Vijeća ministara BiH, a da ne riješi pitanje slanja ANP-a u sjedište NATO-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije