Mostar dobiva zip-line: Adrenalinska atrakcija čeka prve turiste

Radiosarajevo.ba
Mostar dobiva zip-line: Adrenalinska atrakcija čeka prve turiste
Foto: ESC Scorpio / Adrenalinska atrakcija iznad Mostara
U Mostaru će se sredinom juna otvoriti atraktivni zip-line, o kojem se u ovom gradu i ostalim mjestima u Hercegovini, mnogo pričalo posljednjih mjeseci.

Đani Rahimić, predsjednik Brdsko-biciklistička udruženja MTBA iz Mostara, u saradnji sa Klubom ekstremnih sportova Scorpio iz Zenice, već je uradio posljednja testiranja.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba  kaže, da je osjećaj nestvaran i da vjeruje da će Mostar konačno dobiti jednu adrenalinsku atrakciju koja će, osim njegovih sugrađana, privući i veliki broj turista na Forticu, brdo pored grada na Neretvi.

"'Planirano je da sredinom juna otvorimo novu turističku atrakciju, koja će sigurno doprinijeti turističkoj ponudi Mostara. Što se nas tiče sve je spremno, uspjeli smo nabaviti sve potrebne dozvole, prva testiranja su se pokazala savršena i očekujemo da startamo'', rekao je Rahimić.

On je dodao da će ljubitelji adrenalina imati priliku da se spuste niz 560 metara dug Zip-Line. 

"Turiste stari dio Mostara obiđu za sat. Sada smo željeli da im ponudimo još nešto, kako ne bi odmah nastavili svoja putovanja. Fortica je veoma blizu Mostara i vrlo je jednostavno doći. Sigurni smo da će imati svoje posjetitelje'', naveo je Rahimić, dodajući da bi cijena voženje trebala iznositi 20 maraka.

Projekt je podržalo Federalno ministarstvo turizma i okoliša na čelu s ministricom Editom Đapo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije