Moraju Dodiku platiti 5.000 KM: Odbijena žalba RTVFBiH i Hadžiomerovića

Radiosarajevo.ba
Moraju Dodiku platiti 5.000 KM: Odbijena žalba RTVFBiH i Hadžiomerovića
/ printscreen
Ustavni sud BiH odbio je apelaciju Radio-televizije Federacije BiH i Bakira Hadžiomerovića na presude Osnovnog suda u Banjoj Luci od 19. septembra 2012. godine i banjalučkog Okružnog suda od 29. maja 2013.

Ovim presudama naloženo je da predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku solidarno isplate 5.000 KM na ime "naknade nematerijalne štete nanesene ugledu i časti iznošenjem neistinitih činjenica u emisiji 60 minuta".

Osim 5.000 KM odštete, Radio-televizija FBiH i Hadžiomerović morat će Dodiku solidarno nadoknaditi i troškove parničnog postupka.

Dodik je 18. decembra 2008. godine podnio tužbu zbog neistina i povrede ugleda i časti iznesenih u emisiji 60 minuta, koju je uređivao i vodio Hadžiomerović.

Sudskim postupkom utvrđeno je da su tuženi zbog iznošenja neistina i nazivanja Dodika, koji je tada obavljao funkciju predsjednika Vlade Republike Srpske, kriminalcem povrijedili njegov ugled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije