Mladi SDS-a Dodiku donijeli 40.000 potpisa, traže objavu Programa reformi

B. T.
Mladi SDS-a Dodiku donijeli 40.000 potpisa, traže objavu Programa reformi
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / S predaje potpisa

Mladi Srpske demokratske stranke (SDS) predali su danas u Predsjedništvo BiH potpise građana RS sakupljene tokom građanske inicijative Imam pravo da znam. Tom inicijativom zahtjevaju objavljivanje dokumenta Program reformi BiH.

Darko Berjan, aktivista ove stranke, u izjavi za medije naveo je je potpisivanje peticije organizirano od 9. do 16. decembra i da je tom prilikom prikupljen 40.171 potpis građana, sa jasnim zahtjevom da Program reformi bude objelodanjen. Potpisi, zajedno sa zapisnikom, kako je kazao, naslovljeni su na člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Bojana Goljanin, mlada aktivistica SDS-a kazala je da ovom inicijativom postavljaju pitanja koja su od javnog interesa za građane cijele BiH. 

"To se tiče svih nas, naše budućnosti", kazala je Golijanin. 

Aktivista ove stranke Marko Sikima kazao je kako smatraju da je nedopustivo da se odluke ovakvog značaja donose "iza leđa građana i njihovih predstavnika u institucijama vlasti". Kazao je da je 40.000 potpisa poruka mladih SDS-a Miloradu Dodiku da donošenje odluka u tajnosti neće biti njihova politička praksa u budućnosti.

"Svaki put ćemo na ovakvo ponašanje odgovoriti ovakvim inicijativama", kazao je Sikima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije