Mladen Ivanić podržao učesnike re:Generacije

Radiosarajevo.ba
 Mladen Ivanić podržao učesnike re:Generacije
Foto: USAID / Mladen Ivanić podržao učesnike re:Generacije
Ambasadori pomirenja, učesnici USAID-ovog projekta re:Generacija, nakon posjete Kotor Varošu i Doboju, danas su stigli i u Banja Luku.

U sklopu ove posjete, mladi aktivisti su razgovarali sa članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, kao i sa urednikom portala "Buka", Aleksandrom Trifunovićem te predstavnicima udruženja građana "Oštra nula."

Na sastanku sa članom Predsjedništva BiH, Ambasadori su diskutovali o tome šta političari i politika mogu uraditi na uspostavljanju pomirenja. Prema mišljenju Ivanića, BiH može funkcionisati u svojoj složenoj strukturi samo ako uspije izgraditi povjerenje među građanima.

Podršku aktivistima re:Generacije iskazao je i Aleksandar Trifunović, urednik portala „Buka“ istaknuvši da nevladin sektor može biti pokretač procesa pomirenja, ali da glavni nosioci moraju biti politike.

U cilju educiranja i motivisanja mladih da zagovaraju pomirenje i suživot svih naroda, naročito među mlađim generacijama, Ambasadori pomirenja su do sada obišli sedam bh. gradova u kojima su održali različite poučne, motivirajuće, ali i zabavne performanse i debate.

Osim deset Ambasadora, re:Generacija okuplja blizu 200 mladih aktivista iz svih dijelova zemlje koji se kroz film i lokalni aktivizam bore protiv nacionalizma, predrasuda i segregacije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije