Misterija u Bolnici Doboj: Pacijent umro, u torbici ostavio desetine hiljada KM

Radiosarajevo.ba
Misterija u Bolnici Doboj: Pacijent umro, u torbici ostavio desetine hiljada KM
Na plućnom odjeljenju JU Bolnica Doboj ljekari su prijavili nesvakidašnji događaj.

Kako prenosi ATV, pacijent koji je umro ostavio je desetine hiljada maraka, kojih, nakon njegove smrti, nema ko da preuzme.

Ljekari tragaju za nasljednicima Jove Ćulibrka rođenog 1949, sa adresom u Derventi. Na Plućnom odjeljenju dobojske bolnice ležao je od kraja oktobra, a preminuo tokom vikenda.

“Niko mu nije dolazio malo sam se i ja raspitivala poznavajući nekoliko osoba sa tim prezimenom da vidim da nije familija ili nešto jer u principu pacijent se nama prijavio u takvom stanju maltene kao da je beskućnik“, rekla je medicinska sestra Spomenka Đuranović.

Navodno je rodom iz Petrovca, po struci rudarski inženjer. U bolnicu je došao sa uputnicom, ali bez osiguranja i sa samo jednim brojem telefona.

Obavijestili su nadležni Centar za socijalni rad, koji je preuzeo obaveze oko sahrane. Policija bi trebalo da pomogne u pronalasku nasljednika. Ćulibrk je po dolasku u bolnicu prijavio tek manju svotu novca, koja je dovoljna da pokrije troškove liječenja. Ostalo je nakon smrti pronađeno u koverti u njegovoj torbici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije