Mirza Čelik se izvinio jer na komemoraciji žrtvama Markala nije bilo bh. zastave

Radiosarajevo.ba
Mirza Čelik se izvinio jer na komemoraciji žrtvama Markala nije bilo bh. zastave
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Mirza Čelik

Rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajevo predvođeno predsjedavajućim Mirzom Čelikom uputilo je danas izvinjenje građanima Kantona Sarajevo, posebno porodicama ubijenih i svima onima koji su u Narodnom pozorištu prisustvovali održavanju Zajedničkoj komemorativnoj sjednici Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i sarajevskih općina, povodom Dana sjećanja na sve ubijene građane Sarajeva u periodu 1992-1995. godina, zbog činjenice da na vidnom mjestu nije bila istaknuta zastava Bosne i Hercegovine.

Kako je naglasio predsjedavajući Čelik, neposredno prije početka komemoracije održan je sastanak skupštinskog rukovodstva na kojem je on imenovan za predsjedavajućeg Skupštine KS.

„Znači, samo sat vremena prije održavanja komemorativne sjednice odlučeno je da ću se uime rukovodstva Skupštine KS na ovom tužnom skupu obratiti ja, u svojstvu novog predsjedavajućeg, tako da nažalost sa svim drugim bitnim detaljima, sličnim ovom, iz objektivnih razloga nisam mogao lično da se upoznam“, obrazložio je predsjedavajući Čelik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije