Mirsad Hadžikadić se oglasio o mogućim ujedinjenjima ili koalicijama

5
Radiosarajevo.ba
Mirsad Hadžikadić se oglasio o mogućim ujedinjenjima ili koalicijama
Foto: Centralni ured Platforme za progres / Otvoreno pismo

Nakon medijskih natpisao o mogućnosti ujedinjenjima Platforme za progres sa određenim strankama reagovala je ova stranka.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Platforma za progres demantuje tvrdnje o bilo kakvim dogovorenim ujedinjenjima ili koalicijama.

Kao što je predsjednik Platforme za progres, prof. dr. Mirsad Hadžikadić već govorio u medijima, a na osnovu njegovog poziva na zajedničko djelovanje upućenog svim građanskim snagama u Bosni i Hercegovini, održano je nekoliko sastanka različite prirode, kojima je prisustvovao određeni broj stranaka građanske orijentacije.

Na sastancima se razgovaralo o različitim mogućnostima zajedničkog djelovanja, gdje su sve stranke iznosile različite prijedloge, u skladu sa svojim viđenjem ovog pitanja i trenutnom pozicijom na političkoj sceni.

Međutim, nisu postignuti bilo kakvi dogovori o formatu tog zajedničkog djelovanja, a razgovori će se nastaviti i u narednom periodu. Cilj ovakvih sastanaka jeste pronalaženje najboljih načina koordiniranog djelovanja, kojim se može promijeniti stanje u državi. Prilika za početak tih promjena su Opći izbori 2022.

Ovim putem napominjemo da predsjednik Platforme za progres nije ovlašten za zaključivanje dogovora o ujedinjenju ili koalicijama i da takve odluke donose najviši organi stranke. Prema Statutu Platforme za progres, predsjednik ima pravo predložiti određeno rješenje koje potvrđuje Predsjedništvo, a konačnu odluku donosi Kongres Platforme za progres.

Historijski momenat u kojem se nalazimo presudan kada je u pitanju opstanak države kakvu znamo i smatramo da je saradnja između stranaka koje joj žele dobro neophodna kako bi se promijenio kurs kojim Bosna i Hercegovina trenutno ide. Zbog toga, Platforma za progres napominje da će se razgovori sa građanskim strankama nastaviti, radi bolje budućnosti Bosne i Hercegovine i svih njenih građana", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije