Mirko Šarović: Vijeće ministara BiH neće raspravljati o ANP-u

Srna
Mirko Šarović: Vijeće ministara BiH neće raspravljati o ANP-u
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović istakao je da će Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (Annual National Program me- ANP) biti skinut sa dnevnog reda današnje sjednice Vijeća ministara.

U pisanoj izjavi Šarovića, dostavljenoj uoči današnje sjednice Savjeta ministara iz Srpske demokratske stranke čiji je predsjednik, navedeno je da dnevni red predlaže predsjedavajući Vijeća ministara.

"Mi imamo jasan stav i ova tačka se neće naći na današnjoj sjednici Savjeta ministara. Glasat ćemo protiv i o tom pitanju se neće raspravljati na bilo koji način", naveo je Šarović.

U Sarajevu je počela sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, na čijem predloženom dnevnom redu se nalazi ANP 2018-2019. godina, te materijali Ministarstva sigurnosti o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata i izbjeglica u državu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije