Minus jutros i u Neumu: U narednim danima i kiša i snijeg

Radiosarajevo.ba
Minus jutros i u Neumu: U narednim danima i kiša i snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -20 stepeni, Bjelašnica -16, Srebrenica -11, Ivan Sedlo i Sarajevo-10, Bugojno, Grude, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik -8, Stolac -7, Doboj i Trebinje -6, Bijeljina i Livno -5, Gradačac i Mostar -4, Brčko, Prijedor i Sanski Most -3, Bihać i Neum -2, Banja Luka -1 stepen. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prilike su loše. Padavine, niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, malaksalosti. Poželjno je reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

U srijedu oblačno vrijeme sa snijegom. U Posavini i Krajini je moguća kiša. U Hercegovini sa kišom i snijegom. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 2 do 6 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme. U većem dijelu naše zemlje se očekuje snijeg. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovine je moguća kiša. Jutarnje temperature od -7 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 2 do 6 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa kratkotrajnom kišom. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 1 do 5 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije