Ministrica odbrane Marina Pendeš na NATO samitu u Washingtonu

Fena
Ministrica odbrane Marina Pendeš na NATO samitu u Washingtonu
Foto: AA / Marina Pendeš

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, na poziv pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za politiku i sigurnosne poslove – PASP, učestvovat će na konferenciji NATO-ove inicijative o izgradnji integriteta u sektoru odbrane „Building integrity“, koja će biti održana u Washingtonu (SAD) od 5. do 8. marta.

Pored učešća i izlaganja na konferenciji, Pendeš će, uz prisustvo članova delegacije MO i OSBiH, imati i sastanak s pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a ambasadorom Alejandrom Alvargonzálezom, sastanke u State Departmentu i Pentagonu, kao i sastanak s načelnikom Biroa Nacionalne garde SAD generalom Josephom L. Lengyelom.

Uz Pendeš, sastancima će prisustvovati i članovi delegacije MO i OSBiH, među kojima, generalni inspektor MOBiH brigadni general Mirsad Ahmić i vojni ataše BiH u SAD-u brigadir Zoran Batarilo.

U okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, Pendeš će prisustvovati i konferenciji „Žene na rukovodećim pozicijama“, koja će biti održana 12. marta u sjedištu UN-a u New Yorku, saopćeno je iz MOBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije