Ministrica Bogunić odgovorila Kantonalnom odboru SDA i Asimu Sarajliću

Radiosarajevo.ba
Ministrica Bogunić odgovorila Kantonalnom odboru SDA i Asimu Sarajliću
Foto: Fena / Ministrica Bogunić

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić odgovorila je na saopćenje Kantonalnog odbora SDA i Asimu Sarajliću na kritike koje su upućene na njen račun povodom odluke da drugi dan Bajrama bude radni za škole na području Kantona Sarajevo.

Škola na drugi dan Bajrama: Šta kažu iz SDA, a šta Konaković

"Naime, školski kalendar za 2018/2019. godinu je donio 30. juna 2018. godine ministar Elvir Kazazović, a u primjeni je od 1. 9. 2018. godine. Prema tom kalendaru Ramazanski bajram je neradni dan samo prvi dan kako je predviđeno i Zakonom o praznicima. Školama je dato uputstvo da skrate nastavu drugi dan Bajrama da bi učenici i učenice te njihovi nastavnici mogli posjetiti šehidska mezarja.

Dakle, postupljeno je po zakonu. Podsjećam gospodina Sarajlića da je bivši ministar Elvir Kazazović kadar SDA i da je on donio ovaj kalendar. . Također gospodin Sarajlić dobro zna da smo zajedno bili pripadnici ARBIH. Itekako poštujem Dan šehida. Pored toga napominjem da našu djecu treba učiti da se domovina i oni koji su poginuli za nju brane učenjem, radom i redom i poštivanjem zakona i propisa", poručila je ministrica Bogunić.

Dodala je i da se nada da "gospodin Sarajlić i ja dijelimo istu viziju pozicije djece, učenika i studenata u Kantonu Sarajevu - jednakost u svemu pa i u slavljenju blagdana. Jos jednom izrazavam nadu da je gospodinu Sarajliću jasno da nema jednakih i jednakijih po brojnosti", poručila je ministrica Bogunić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije