Ministarstvo kulture i sporta KS oštro odgovorilo Elmedinu Konakoviću

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo kulture i sporta KS oštro odgovorilo Elmedinu Konakoviću
Fena / Mirvad Kurić i Elmedin Konaković

Ministarstvo kulture i sporta KS radi u skladu sa budžetom koji donosi Skupština KS, dakle institucionalno, a za razliku od predsjedavajućeg Skupštine KS koji djeluje personalno pa i kada je u pitanju dodjeljivanje sredstava, navodi se u saopćenju Ministarstva kulture i sporta KS.

Dodaje se da Ministarstvo kulture i sporta raspisuje javne pozive na osnovu kojih realizira svoja sredstva, a sve u skladu sa odobrenim budžetom i procedurama dodjele.

„S obzirom na to da gospodin Konaković (Elmedin op.a.) personalizira svoju ulogu, te u svojim nastupima očito spočitava način rada ministara u Vladi KS, kao ministar kulture i sporta na slijedećoj sjednici Vlade ću o ovome tražiti izjašnjenje. Gospodin Konaković se kao predsjedavajući Skupštine KS želi izjednačiti sa ministarstvima po budžetu, iako zna da budžet implementira izvršna vlast, a zakonodavna ga samo usvaja. Ovom prilikom podsjećamo predsjedavajućeg da je u vrijeme dok je bio premijer KS tadašnjoj predsjedavajućoj Skupštine KS Ani Babić nije dozvolio budžet veći od 30.000 KM, a on sada troši 20 puta više“, poručili su.

Kako je navedeno u saopćenju, ministar kulture i sporta KS kojeg je imenovao SBB ističe kako su netačni navodi gospodina Konakovića o ovoj stranci.

„Naime, nijedan mjesni ogranak SBB-a nije prešao u stranku Narod i pravda. SBB je stranka prisutna na svim nivoima Bosne i Hercegovine, a Konakovićeve stranke, osim u Kantonu Sarajevu, nema nigdje drugo pa ni na državnom nivou“, zaključeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije