Ministar Mandić o zapošljavanju sestre zastupnice Naše stranke u Rad-u

Radiosarajevo.ba
Ministar Mandić o zapošljavanju sestre zastupnice Naše stranke u Rad-u
FOTO: AA / Srđan Mandić

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić na sjednici Skupštine KS, koja je još uvijek u toku, objasnio je kako je u preduzeću „Rad“, koje je u njegovoj nadležnosti, zaposlena sestra Nejre Dizdarević, zastupnice Naše stranke u Skupštini KS, a Mandićeve stranačke kolegice.

Istaknuo je da su u toj firmi zaposleni supružnici nekih zastupnika iz prvoda u Skupštini KS.

" U Rad-u radi šura gradonačelnika, zar to nije nepotizam, zaposlena je i supruga načelnika Novog Sarajeva, to nije nepotizam? U ''Radu'' radi 13 supružnika, s jednim prezimenom ima 14 ljudi. U toj firmi od 1998. do 2018. godine nije postojala konkursna procedura. I tako dolazimo do slučaja sestre Nejre Dizdarević.

Dino Mustafić zamjerio Našoj stranci

Nije zaposlena njena sestra, nego mlada osoba koja ima 27 godina koja je magistar pravnih nauka i kojoj ovo društvo nije dalo priliku, jer nije bila član vladajućih stranaka. I šta sad treba, da je kažnjavamo jer je nečija sestra? Nećemo. Zašto mi nismo isti, zašto šestorka nije ista SDA? Ne gradimo privatne apartmane i vikendice na Bjelašnici, mi gradimo puteve. Mi gradimo društvo jednakih šansi",  kazao je Mandić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije