Ministar Katica: I dalje ćemo pružati pomoć i podršku Vladi i MUP-u USK

Radiosarajevo.ba
Ministar Katica: I dalje ćemo pružati pomoć i podršku Vladi i MUP-u USK
Foto: MUP KS / Ministar Katica primio zahvalnicu

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, prisustvovao je danas Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana policije MUP-a Unsko-sanskog kantona koja je održana u Bosanskom Petrovcu.

Tom prilikom Katica je u ime Vlade KS preuzeo zahvalnicu za profesionalnu saradnju koju su mu uručili ministar i komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić i Mujo Koričić.

Podsjećamo, Vlada KS je na prijedlog Admira Katice, 16. maja ove godine donijela odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć ovom Kantonu u upravljanju migrantskom krizom.

“Želim izraziti punu podršku policiji USK u njihovim naporima da održe sigurnost, javni red i mir na području ovog Kantona. Osim sigurnosnih izazova, bihaćka policija suočava se i s izazovima u pogledu deficita ljudskih i finansijskih resursa. Posljednja dešavanja na području ovog Kantona, kada je došlo do masovne tuče između migranata te učestala narušavanja javnog reda i mira i činjenje drugih krivičnih djela od strane migranata, je još jedan od dokaza koliko je policijski posao opasan, zbog čega i jeste jedan od najčasnijih poziva. Skoro da nema dana da pripadnici MUP-a USK ne rade prekovremeno i da nisu na terenu zbog migranata kojih svakim danom na stotine dolazi na područje ovog Kantona. MUP i Vlada Kantona Sarajevo su i do sada Vladi i MUP-u USK pružali podršku, i u skladu s našim mogućnostima imamo namjeru i nastaviti”, kazao je Katica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije