Milorad Dodik: Vojna neutralnost, NATO je bombardovao Srbe u BiH i Srbiji

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Vojna neutralnost, NATO je bombardovao Srbe u BiH i Srbiji
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik
Milorad Dodik održao je večeras u Istočnom Sarajevu konferenciju za medije na kojoj je govorio o pridruživanju Bosne i Hercegovine NATO-u i istaknuo kako će se pridržavati rezolucije o vojnoj neutralnosti.

Istaknuo je Dodik da je Republika Srpska prije desetak godina razgovarala o pridruživanju NATO-u, ali da se danas geopolitička situacija promijenila, te da će se on držati Rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske. 

"Ja ću se pridržavati rezolucije o vojnoj neutralnosti. Sva međunarodna politika u posljednjim godinama bila je ovdje po principu ako prođe-prođe. Ključno pitanje koje predstavlja problem je bombardovanje kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji. Stav je jasan, a to je vojna neutralnost. Ja nemam druge politike osim zvanične politike Narodne skupštine Republike Srpske.

Ne znam šta je cilj. U svakom slučaju ja se kao predsjedavajući Predsjedništva BiH držim rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije