Milorad Dodik: Sergej Lavrov 17. septembra u Banjaluci

AA
Milorad Dodik: Sergej Lavrov 17. septembra u Banjaluci
Foto: Anadolija / Milorad Dodik
Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Rusije boraviće 17. septembra u posjeti Banjoj Luci, najavio je danas Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska.

Prema riječima Dodika, Lavrov će sa rukovodstvom RS-a, predstavnicima Srpske i Ruske pravoslavne crkve, prisustvovati osveštavanju temelja za izgradnju "rusko-srpskog centra" koji će biti izgrađen u Banjoj Luci.

Dodik je podsjetio da je Vlada RS-a izdvojila tri miliona KM za izgradnju ovog centra koji obuhvata vjerski objekat i prostorije za kulturne manifestacije.

"To je prilika da potvrdimo značajno prijateljstvo koje imamo sa Ruskom Federacijom", kazao je Dodik i pozvao javnost da se tog dana okupi u Banjoj Luci.

Na današnjoj konferenciji za novinare Dodik je odgovarajući na pitanja novinara o slučaju Dragičević istakao da je to pitanje za tužilaštvo.

David Dragičević mladić je iz Banjaluke, čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije, a čiji otac sa članovima grupe "Pravda za Davida" 149 dana održava mirna okupljanja u centru Banja Luke postavljajući pitanje "Ko je ubio Davida Dragičevića?".

"Ovih dana razmišljam da bi definitivno otklonili bilo kakve sumnje da RS raspiše novčanu naknadu za one koji dostave informacije o tome. Institucije RS-a nemaju ništa s tim pitanjem", kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije