Milorad Dodik se susreo s delegacijom Kraljevine Maroko

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik se susreo s delegacijom Kraljevine Maroko
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Lahcen Daoudi i Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je s delegacijom Kralјevine Maroko, koju je predvodio izaslanik predsjednika vlade, ministar Lahcen Daoudi, saopšteno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

Predsjedavajući Dodik i ministar Daoudi konstatovali su da postoje prijateljski odnosi između dvije zemlje, koje u narednom periodu treba unaprijeđivati na svim nivoima.

On je pozdravio zainteresovanost privrednika Kraljevine Maroko za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i založio se za intenzivniju saradnju među privrednicima, udruživanjem snaga u različitim sektorima.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dodik i ministar Kraljevine Maroko Daoudi založili su se za otvaranje ambasade Kraljevine Maroko u Bosni i Hercegovini, kao i za uspostavljanje direktne aviolinije, što bi, kako je konstatovano, doprinijelo povezivanju poslovne zajednice, ali i povećanju turističke razmjene dvije države, saopšteno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije