Milorad Dodik: Sarajevo nam podvalilo Rezoluciju

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Sarajevo nam podvalilo Rezoluciju
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Članovi Predsjedništva BiH

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao je da Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta podvala od strane političkog Sarajeva kako bi saopštio već ranije pripremljene svoje istine i da ponizi srpske žrtve.

Uvidom u Rezoluciju može se vidjeti da se ona otklanja od zločina i radi se o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu.

"Kada čitate naslov vidite kolika je to podvala. To je isto ono što su komunisti pisali na spomenicima gdje je stradalo desetine hiljada Srba. Od tih komunističkih floskula se otišlo dalje i Rezolucija ima za cilj da omalovaži sva stradanja Srba u drugom svjetskom ratu", rekao je Dodik obraćajući se na četrnaestoj posbenoj sjednici Narodne skupštine RS.

U Banja Luci se održava posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, pišu Nezavisne.

Dodik je rekao da se u dokumentu uopšte ne navodi genocid nad Srbima od strane NDH, te da je cilj da se upravo to stavi sa strane i kasnije o tome ne razgovara.

Takođe, naglasio je da se sada može očekivati, a to najavljuje i visoki predstavnik u BiH, da se otvori priča i traži usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije