Milorad Dodik ponovo o NATO-u: Ispisali najsramnije stranice historije

Srna
Milorad Dodik ponovo o NATO-u: Ispisali najsramnije stranice historije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik poručio je da je NATO bombardovanjem RS-a i Srbije "ipisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svjetskog rata".

"Vazdušnim operacijama na Republiku Srpsku NATO se otvoreno svrstao na jednu stranu u građanskom ratu u BiH i uticao na konačan ishod rata. Osiromašeni uranijum, koji je u tim operacijama bačen na teritoriju i Republike Srpske i Srbije, i danas ubija našu djecu, pa se može reći da NATO operacije i 24 godine poslije imaju pogubne efekte po Republiku Srpsku i njen narod", rekao je Dodik Srni povodom 9. septembra - Dana sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u RS-u.

Dodik je izrazio saučešće porodicama stradalih i solidarnost sa svima koji se, kako je rekao, i danas bore sa najtežim bolestima, kao posljedicom operacije NATO saveza.

"Vazdušni udari NATO-a devedesetih godina prošlog vijeka na Republiku Srpsku ostavili su trajan i neizbrisiv pečat u kolektivnoj svijesti našeg naroda", istakao je.

U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas se obilježava Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije