Dodik: "Srbi nikada više neće biti turska raja", a danas je za saradnju BiH i Turske

Radiosarajevo.ba
Dodik: "Srbi nikada više neće biti turska raja", a danas je za saradnju BiH i Turske
FOTO: AA / Dodik primio ambasadora Turske Halduna Koča

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske Halduna Koča, javlja Anadolu Agency.

Dodik primio ambasadora Turske Halduna Koča - undefined

FOTO: AA: Dodik primio ambasadora Turske Halduna Koča

Ekonomska saradnja BiH i Turske bila je dominantna tema sastanka, s posebnim osvrtom na potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini i prednostima koje bi taj sporazum donio.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i turski ambasador Haldun Koč složili su se da je neophodno intenzivirati saradnju i u oblasti infrastrukture i izrazili spremnost da se započeti ili planirani projekti što prije realiziraju.

Podsjećamo, ne tako davno a u funkciji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik govorio je da “Turska u BiH drži isključivo stranu muslimanima i daje im finansijsku i svaku drugu pomoć”.

“Mi to ne možemo promijeniti, samo možemo prihvatiti da budemo 'raja' kao što smo nekad bili... E, mi to nećemo! Eto vam vaše Sarajevo, pa u njemu orgijajte sa kakvim hoćete stavovima - mene to ne dotiče”, govorio je Dodik prošle godine.

Dodik je tad komentirao i posjetu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, ističući da će biti zanimljivo vidjeti koliko će se ljudi okupiti.

“Kakva je to farsa da se organizuje miting da bi se navodno okupili Turci koji rade u BiH. Eto, sad ćemo vidjeti koliko ima Turaka u BiH”, rekao je Dodik za Alo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije