Milorad Dodik: Nema potrebe da nam SAD drže predavanje

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Nema potrebe da nam SAD drže predavanje

Nema potrebe da nam Sjedinjene Američke Države drže predavanje - ovim riječima je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik komentarisao kritiku ambasada ove zemlje, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Ureda visokog predstavnika na predložene izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, navodi Radio-televizija Republike Srpske.

Prema pisanju ovog medija, Dodik je ocijenio kao neprimjerenim jučerašnje regovanje dodavši da na taj način prave histeriju.

"To je direktno miješanje u naše unutrašnje stvari i tražiću od njih pojašnjenje toga. U vezi sa pomenutim zakonom, riječ je o demokratskom procesu i o tome se javno raspravlja u Skupštini, mi se u to ne petljamo", rekao je Dodik.

Smatra da američka policija zakonski ima jako velika ovlaštenja, pa da nema potrebe da ambasada ove države "nama drži predavanje", piše Radio-televizija Republike Srpske.

Jučer su ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Ured visokog predstavnika poručili da predložene izmjene Zakona nisu u skladu s demokratskim vrijednostima.

Osim njih, i druge organizacije i institucije su izrazile slično mišljenje.

Isti dan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su naglasili da će se preispitati predložene izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije