Milorad Dodik: Naš odgovor na Deklaraciju SDA je samoopredjeljenje RS-a

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Naš odgovor na Deklaraciju SDA je samoopredjeljenje RS-a
Foto: Twitter / Milorad Dodik

Nakon održavanja sjednice Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Banjoj Luci, novinarima se obratio predsjednik ove političke stranke i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik. Ukazao je na odgovor ove političke stranke na Programsku deklaraciju Stranke demokratske akcije.

"Pravo na samoopredjeljenje je naš odgovor na pokušaj ukidanja RS-a. Pokušavam da ubijedim sve političke snage da imamo jedinstven odgovor iz RS-a na Deklaraciju SDA. Ova sjednica će povući naše pravo koje se odnosi na pakt o građanskim pravima, a to je pravo na samooopredjeljenje", poručio je Dodik.

Programska deklaracija Stranke demokratske akcije je usvojena na stranačkom kongresu koji je održan u subotu, 14. septembra. Kao jedan od ciljeva naveden u Deklaraciji je uspostavljanje Republike Bosne i Hercegovine. To je izazvalo brojne reakcije u Bosni i Hercegovini.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata izabrano je novo stranačko Predsjedništvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije