Milorad Dodik: Je.o te OHR, ja sam ovdje glavni baja (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Je.o te OHR, ja sam ovdje glavni baja (VIDEO)

„Ja sam rekao je.o te OHR, kakav OHR više... a onda su oni došli da galame, pa ovo, pa ono – ma kažem, alo, ja sam ovdje glavni baja.“

Riječi su ovo Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, koji je jučer u Istočno Sarajevo došao na javnu tribinu rukovodstva ovog entiteta, a tema je bila aktuelna političko-ekonomska situacija. Dodik je, javlja BN televizija – čije je radnike nekoliko puta izvrijeđao – ipak održao klasičnu predizbornu tribinu, napadajući sve koji se usude misliti drukčije.

Ekipa BN-a je, nakon opetovanih provokacija, napustila skup.

Stigao je Dodik „pojasniti“ prisutnom pučanstvu, koje je njegove riječi gromoglasno pozdravljalo (na trenutak frenetičnim) aplauzom, da Republiku Srpsku niko ne voli i svi žele da je unište. Srećom, on je dovoljno „hrabar i neustrašiv, pa neće dopustiti da se to desi“.

Opoziciji je poručio da su, dok su bili na vlasti, uništili ovaj entitet, ipak, "na svu sreću njegov ulazak u vlast sve je promijenio".

“Samo politika SNSD-a može sačuvati RS i vrlo brzo od nje napraviti nezavisnu državu. Politika opozicije, politika dodvoravanja će uništiti Srpsku za šest mjeseci. Vidite kako su, je.o te plakali za Mirkom Šarovićem”, poručio je predsjednik RS-a publici u kojoj su bili i brojni mališani.

Pogledajte video, "nastup" kreće od 0:46:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije