Milićević odgovorila da li će podnijeti ostavku

4
Radiosarajevo.ba
Milićević odgovorila da li će podnijeti ostavku
FOTO: Fena / Jelka Milićević

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević na današnjoj konferenciji za novinare odgovorila je na pitanje da li će podnijeti ostavku nakon optužnice koju je Tužilaštvo BiH podiglo i protiv nje, između ostalih.

Ministrica je rekla da ima potpuni legitimitet da obavlja funkciju, bez obzira na optužnicu. Istakla je kako nije nesavjesno obavljala svoj posao, piše N1.

"Tu je u pitanju Ministarstvo finansija, a ne ministar finansija. Imamo zakone koji su u svakom momentu ispoštovani. Kvalifikaciju ni optužnicu koje je uputilo Tužilaštvo ne prihvatam i svim silama i Ministarstvo i ja ćemo se truditi da pokažemo da svjedno radimo svoj posao. Upravljati budžetom od pet milijardi KM i da vam neko bez argumenta kaže da nesavjesno obavljate posao je uvreda za struku, posebno za ministra finansija. S ovog mjesta tvrdim da ne želim dati ostavku i želim pokazati da svi ljudi radi savjesno. To je posao koji je vrlo transaprentan. Neću dati ostavku", poručila je Jelićević.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića, ministrice Jelke Milićević, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika poljoprivredne firme "Srebrena malina" Fikreta Hodžića, zbog afere "Respiratori".

Milićević se stavlja na teret da je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije