Milan Miličević za Radiosarajevo.ba: Teslić je odolio SNSD-u

K. S.
Milan Miličević za Radiosarajevo.ba: Teslić je odolio SNSD-u
Foto: Arhiv / Milan Miličević
Građani Teslića u nedjelju, 3. marta na referendumu pružili su podršku aktuelnom načelniku Milanu Miličeviću iz SDS-a, čime je osujećen plan SNSD-a da na referendumu Miličević bude opozvan.

Pravo na izjašnjavanje imala su 44.033 birača, koja su glasala na 68 redovnih biračkih mjesta.

Više od 4.000 građana bilo je protiv opoziva Miličevića u odnosu na broj onih koji su bili za opoziv.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik opštinske organizacije SNSD-a u Tesliću Dragan Bogdanić planirali su referendumom ukloniti aktuelnog načelnika Milana Miličevića i time ovladati jednom od ekonomski boljih opština u RS, s obzirom na turističke potencijale koje Teslić ima.

Načelnik Opštine Teslić Milan Miličević izjavio je za Radiosarajevo.ba da stvari nisu gotove oko referenduma jer postoje sumnjive četiri vreće sa glasova za koje on ima saznanja da su zamijenjene i vjerovatno napunjene listićima za opoziv.

Našim posmatračima onemogućen je uvid u vreće, zabranjeno fotografisanje. Te vreće čuva sada policija, one su pod ključem. Kada budu otvorene, vidjet ćemo kakvi su glasove. Sve druge vreće u koje su naši posmatrači imali uvid i slikali zapisnike, glasovi se poklapaju potpuno sa rezultatima referenduma”, spomenuo je Milan Miličević.

Prema njegovim riječima, SDS sumnja da “kriminalna grupa koja je manipulisala sa ove četiri vreće, planira i izbornu krađu sa glasovima iz inostranstva, a u inostranstvo je otišlo oko 2.400 listića”.

Naš sagovornik kaže da će biti podnesene i krivične prijave protiv članova komisije za referendum i predsjednika i članova biračkih odbora na onim mjestima gdje su urađene izborne manipulacije i kršenje izbornog zakona odnosno krađa biračkog materijala.

Znamo s kim imamo posla, to je kriminalna grupa koja je spremna da pokrade i ove 4.000 glasova razlike. Samo je teoretski to moguće naravno da se to desi, ali želim vjerovati da se to neće desiti i da ćemo poduzeti sve da se to ne desi. Kako god bilo, pobjeda je naša”, poručio je Milan Milićević. dodavši da je Teslić odolio ne samo SNSD-u nego i kriminalnoj grupi okupljenoj oko njih koja je željela njegov opoziv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije