Grbić: Zbog tenderske procedure nismo riješili problem kanalizacije

K.S.
Grbić: Zbog tenderske procedure nismo riješili problem kanalizacije
Seriju tekstova "Godinu dana nakon izbora", koju portal Radiosarajevo.ba objavljuje s ciljem da javnost stekne uvid u rad novoizabranih načelnika/ca i gradonačelnika u prvoj godini mandata, nastavljamo s općinom Drinić.

Općina Drinić nalazi se na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, na istočnom dijelu Petrovačkog polja okruženoj padinama Klekovače, Oštrelja i Srnetice, osam kilometara pored magistralnog puta Sarajevo-Jajce-Bihać. Jedna je od najmanjih općina u našoj zemlji. Na području općine Drinić živi 348 stanovnika, po podacima popisa stanovništva iz 2013. godine.

Gradonačelnik Milan Grbić (DNS) osvojio je na lokalnim izborima 2016. godine 303 glasa ili 39,10 posto. Njegov protukandidat Drago Kovačević (Nezavisni kandidat) osvojio je 274 glasa ili 35,35 posto, podaci su Centralne izborne komisije BiH.

Gradonačelnik Milan Grbić, u intervjuu za Radiosarajevo.ba, govori o potencijalima općine, problemima odlaska mladih, postignućima u dosadašnjem mandatu i drugo.

Radiosarajevo.ba: Koje sektore smatrate za najveći potencijal vaše lokalne zajednice?

Najveći potencijali u našoj općini su drvoprerada, turizam i poljoprivreda

Radiosarajevo.ba: Šta su vaši prioriteti u toku ovog mandata?

U toku ovog mandata najveći prioritet će biti infrastrukturni projekti. Osim toga realizirat ćemo projekte za mlade i projekte za socijalno ugrožene.

Radiosarajevo.ba: Koja su najveća konkretna postignuća za vrijeme vašeg mandata – šta je do sada urađeno?

Konkretno smo do sada uradili asfaltiranje ulica u našoj općini i završili projekat energetske efikasnosti.

Radiosarajevo.ba: Šta ste namjeravali uraditi u prvoj godini mandata a niste uspjeli? Koji su razlozi što nije urađeno?

Nismo uspjeli riješiti problem kanalizacije u našoj općini, a razlog je tenderska procedura.

Radiosarajevo.ba: Možete li navesti najveće probleme koje imate u općini i kako planirate ih rješavati?

Najveći problem je odlazak mladih iz općine, a drugi problem je nizak natalitet.

Radiosarajevo.ba: Da li realizirate zajedničke projekte sa drugim lokalnim zajednicama u BiH? Imate li u planu takvu vrstu saradnje?

Imamo saradnju sa susjednim općinama i u budućnosti ćemo također sarađivati na različitim projektima.

Radiosarajevo.ba: Da li su u ovom periodu na području lokalne zajednice otvorene ili obnovljene: obrazovna ustanova, sportski objekat, zdravstvena ustanova, proizvodni pogon?

Na žalost, nije.

Godinu dana nakon izbora javnosti u Bosni i Hercegovini želi znati kakva su dostignuća u prvoj godini mandata načelnika/-ica i gradonačelnika. U tu svrhu portal Radiosarajevo.ba je na adrese svih lokalnih zajednica poslao ista pitanja. U narednim danima objavljivat ćemo pristigle odgovore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije