Mike Pompeo, američki državni sekretar, odao počast žrtvama u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Mike Pompeo, američki državni sekretar, odao počast žrtvama u Srebrenici
Foto: Arhiv / Mike Pompeo
Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Mike Pompeo izrazio je saučešće povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

On je u saopćenju objavljenom na zvaničnoj stranici Državnog sekretarijata SAD  naveo da su Amerikanci ujedinjeni sa građanima Bosne i Hercgeovine u odavanju počasti i sjećanju na više od 8.000 ubijenih muškaraca i mladića koji su nestali u Srebrenici.

„Stravičan genocid u Srebrenici nas podsjeća da moramo ostati ustrajni da bi osigurali prosperitetnu budućnost za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Svaki dan punimo se sjećanjima prošlosti kako bi izgradili bolju budućnost. Moramo raditi jače da prevaziđemo sve razlike, da ojačamo demokratske institucije i da ne skrenemo na put koji vodi u crne dane prošlosti.

„Sjedinjene Američke Države stoje čvrsto uz narod BiH i danas. Nećemo zaboraviti sve one koji su stradali. Odajemo počast žrtvama genocida i ostajemo čvrsto vezani za naše partnerstvo“, dodao je Pompeo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije