Migrantima dozvoljen prolaz, krenuli ka Izbjegličkom centru Salakovac

A. B.
Migrantima dozvoljen prolaz, krenuli ka Izbjegličkom centru Salakovac
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Migranti napuštaju Sarajevo

Migrantima koji su jutros autobusima krenuli iz Sarajeva u Mostar, konačno je omogućen prolaz prema Izbjegličkom centru Salakovac, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naime, policija im je dozvolila prolaz, a sve nakon pritiska javnosti i prebacivanja loptice da li je MUP HNK-a dobio obaviještenje da će migranti doći u Mostar ili ne.

Naime, kako je ranije javno, na mjestu dolaska migranata u kolektivni centar u Salakovcu kod Mostara, gdje su migranti trebali biti smješteni, rečeno je kako je komesar MUP HNK-a zabranio njihov dolazak u Mostar.

Migrantima, među kojima je značajan broj djece, pomagale su uglavnom humanitarne organizacije, kao i pojedini građani Sarajeva. Jutros su autobusi sa oko 250 migranata iz parka prekoputa Vijećnice u Sarajevu krenuli ka izbjegličkom centru Salakovac.

Kapacitet centra u Salakovcu je 296 mjesta i u potpunosti je opremljen za zbrinjavanje migranata.

Također se pojavila informacija kako je Vlada HNK-a donijela takvu odluku, no za sada se radi o neslužbenim informacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije