Migranti napustili autobuse prije Bihaća, građani se razilaze, sutra novi protesti

Radiosarajevo.ba
Migranti napustili autobuse prije Bihaća, građani se razilaze, sutra novi protesti
Protesti zbog migrantske krize počeli su danas u 18 sati u Bihaću, a građani su od Vlade Unsko-sanskog kantona zatražili da se proglasi vanredno stanje.

Nakon protesta na Gradskom trgu krenula je mirna šetnja ispred zgrade IOM, gdje su građani iskazali nezadovoljstvo odlukama Međunarodne organizacije za migracije.

"Hoćemo li ukinuti talgo-voz? Hoćemo li pisati peticiju protiv Centrotransa? Tražimo od vlade proglašenje vanrednog stanja", kazao je gradski vijećnik Sej Ramić, jedan od organizatora protesta.

Oko 19.40 sati građani su se zaputili prema autobusnoj stanici da dočekaju Centrotransov autobus. Grupa građana koja se zaputila prema stanici blokirala cestu koja iz Sarajeva vodi do Bihaća odnosno Autobusku stanicu na izlazu iz grada.

Prema pisanju portala biscani.net, prevoznici su, saznavši za dešavanja u Bihaću, zamolili migrante da ranije napuste autobuse.

Građani su se večeras razišli, cesta Sarajevo - Bihać je odblokirana, a za sutra su najavljeni novi protesti u gradu na Uni. 

Portal biscani.net javlja i kako dio građana ide prema željezničkoj stanici i planira dočekati talgo voz kojim migranti također dolaze u Bihać. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije