Michael Scanlan: Srebrenicu treba posjećivati tokom cijele godine, ne samo 11. jula

Radiosarajevo.ba
Michael Scanlan: Srebrenicu treba posjećivati tokom cijele godine, ne samo 11. jula
Foto: OHR / Michael Scanlan

Srebrenica je živi spomenik koji treba posjećivati tokom cijele godine, rekao je prvi zamjenik visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Michael Scanlan prilikom njegove današnje posjete Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, gdje je odao počast žrtvama genocida, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

Tokom posjete, Scanlan se susreo s predstavnicima udruženja porodica žrtava koji su ga informirali o bitnim pitanjima s kojima se susreću preživjeli i njihove porodice.

“Žrtve genocida i njihove porodice zaslužuju naše najviše poštovanje. Ova tragedija se nikada ne smije zaboraviti. Ona treba služiti kao podsjetnik i upozorenje mlađim generacijama, da grade bolju, inkluzivniju i brižniju budućnost”, rekao je Scanlan.

Memorijalni centar i izložbe on je posjetio zajedno s direktorom Mersedom Smajlovićem.

Po Scanlanovim riječima, bitno je da se ovo mjesto ne posjećuje samo 11. jula budući da je živi spomenik čija je uloga važna tokom cijele godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije