Meteorolozi za poslijepodne najavili kišu: Objavljena prognoza i za naredna 3 dana

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za poslijepodne najavili kišu: Objavljena prognoza i za naredna 3 dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Stiglo zahlađenje i kiša

Jutros je sunčanije na jugu i sjeveru zemlje. U ostalim područjima je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Bugojno i Ivan Sedlo 12; Sarajevo 13; Sanski Most 14; Livno, Tuzla i Zenica 15; Banja Luka, Bihać i Doboj 16; Bijeljina i Brčko 17; Gradačac i Široki Brijeg 18; Grude i Trebinje 19; Neum 20; Stolac 21; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939hPa, za 4hPa je manji od normale i ne mijenja se.

Bioprognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike, mirniji san, svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Povremeni pljuskovi u unutrašnjosti i mjestimično jača bura na jugu zemlje, mogli bi, mada ne suviše, kvariti ugođaj. 

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom zemlje je moguća slaba kiša ili slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C. U Sarajevu djelomično vedro. Na širem području grada u poslijepodnevnim satima izgledna je slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U utorak jutro u Krajini pretežno sunčano, a u ostatku zemlje pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Hercegovini i centralnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu od 26 do 31 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U kasnim poslijepodnevnim satima u Krajini su moguću pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 31 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije