Meteorolozi za danas najavili olujni vjetar, a za narednu sedmicu - snijeg

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili olujni vjetar, a za narednu sedmicu - snijeg
Arhiv / Meteorolozi za danas najavili olujni vjetar

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovin i zapadnim područjima Bosne je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo, Livno 10; Sokolac 11; Bugojno, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg 13; Gradačac, Trebinje, Zenica 14; Bihać, Mostar 15; Neum, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 16; Banja Luka, Doboj 17 stapeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. U večernjim satima u Hercegovini je moguća grmljavina. Obilnije padavine se očekuju u Hercegoini i zapadnim područjima Bosne. Očekivana količina padavina u Hercegovini između 40 i 70, lokalno oko/iznad 90, a na zapadu Bosne od 30 do 50 l/m2. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 17, na sjeveru do 19 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 14 °C.
 
BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je nepovoljna. Pogoršanje vremena, praćeno mjestimično jačim padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene više će doći do izražaja u Hercegovini i Krajini.
 
Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:
 
22.12.2019 (Nedjelja) - pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 do 50 l/m2, lokalno do 70 l/m2.Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 17 do 11, na jugu do 14 stepena.

23.12.2019 (Ponedjeljak) - pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Poslije podne prestanak padavina i postupno razvedravanje sa zapada. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepena.

24.12.2019 (Utorak) - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najiviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije