Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: Uživajte u vikendu!

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: Uživajte u vikendu!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zlatna jesen u Sarajevu

Jutros je Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 3 stepena, Livno 4, Bjelašnica i Drvar 5, Bihać, Bugojno i Sanski Most 7, Ivan Sedlo, Jajce, Banja Luka i Bileća 8, Grude, Sarajevo, Tuzla, Prijedor i Srebrenica 9, Brčko i Zenica 10, Široki Brijeg, Bijeljina i Doboj 11, Zvornik 12, Gradačac, Mostar i Trebinje 13, Neum 17 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Prije podne će biti ugodnije, uz više svježine. U drugom dijelu dana biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati usljed neuobičajeno visokih temperature. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne na sjeveru Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena.

Subota: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećenje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije