Meteorolozi objavili prognozu do petka: Opet nam dolazi snijeg?

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do petka: Opet nam dolazi snijeg?
Foto: Radiosarajevo.ba / Bjelašnica

Jutros je u sjevernim područjima bilo umjereno do umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3 stepena, Bugojno -2, Drvar, Livno i Široki Brijeg -1, Stolac 0, Grude, Jajce i Sarajevo 1, Mostar, Srebrenica i Tuzla 2, Ivan Sedlo 3, Trebinje 4, Banja Luka i Sanski Most 5, Prijedor 6, Neum 7, Bihać 9, Gradačac 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Opšta slika djelimično će se pogoršati, izraženije u dijelu Bosne, gdje će povećana naoblaka i povremene padavine, kod osjetljivih osoba uzrokovati nešto jače tegobe. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. U Hercegovini će, uz duže sunčane intervale, opšta slika biti ljepša. 

Danas u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Lokalno je moguća kratkotrajna i slaba kiša. U Hercegovini pretežno sunčano. Sredinom dana nablačenje na sjeveru Hercegovine. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Prije podne vjetar će promijenuti smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni. U Sarajevu u jutarnjim satima sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Tokom dana postupno naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U četvrtak u jutarnjim satima u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuje susnježica ili snijeg. Pretežno sunčano vrijeme je izgledno na području Krajine i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

S druge strane, AccuWeather ne najavljuje snijeg, već kratko zahlađenje s kišom u četvrtak:

Prognoza AccuWeathera - undefined

PrtScr: Prognoza AccuWeathera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije