Prognoza / Meteorolozi najavljuju: Početkom decembra minusi i prvi snijeg u Sarajevu

25. 11. 2019. u 21:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Sutra u Bosni oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Novo naoblačenje tokom noći na srijedu. U Hercegovini prije podne više oblačnosti na sjeveru, a u većem dijelu Hercegovine će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u Hercegovini u večernjim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjera na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 17°C. U Sarajevu prije podne oblačno. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana kiša u većini područja. Padavine u Bosni većinom slabe. Jača kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša uglavnom u Hercegovini, istoku i dijelu centralne Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Lokalno može biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Enes Džafićmeteorolog amater i član Bosnia Storm Chasersa, prvi snijeg je najavio za 4. decembar ove godine - nezvanično, tako pokazuju američke prognoze, a istog dana stižu nam, navodno, i već veliki minusi.

Takvog su mišljenja i meteorolozi na AccuWeatheru koji su baš za 4. decembar najavili prvi snijeg u Sarajevu i, također, do minus 6.

Prognoza - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza

NEMA KOMENTARA