Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH, kakvo nas vrijeme očekuje do subote

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH, kakvo nas vrijeme očekuje do subote
Arhiv / Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Livno -1; Bjelašnica 0; Bugojno, Sarajevo i Srebrenica 1; Ivan Sedlo 2; Drvar i Jajce 3; Bihać i Zenica 4; Sanski Most 5; Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Tuzla 6; Banja Luka, Doboj i Stolac 7; Mostar 9; Trebinje 10; Neum 13 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937hPa, za 7hPa je ispod normale i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vijeme. U Bosni će prije podne biti dosta magle. Kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Glavnina padavina je u Hercegovini. U Bosni slabija kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U većem dijelu Sarajeva dio prijepodneva magla. U drugoj polovini dana naoblačenje. Krajem dana može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremenskih prilika praćeno povećanom naoblakom, padavinama i povremeno jačim udarima juga, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće izraženije tegobe. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih bolova, razdražljivosti, dekoncentracije. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza i do subote: 

U četvrtak 28.11.2019., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini. Poslije podne i dio večeri kiša u većini područja. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 12 do 18 °C.

U petak 29.11.2019., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i većini područja. U Krajini uglavnom bez padavina. Poslije podne i u večernjim satima na planinama je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu 13, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 18 °C.

U subotu 30.11.2019., u većem dijelu Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje, prije podne, oblačno sa slabom kišom povremeno. Poslije podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 °C, navodi se u prognozi federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije