Meteorolozi najavili promjenu vremena: U večernjim satima snijeg, stižu minusi

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena: U večernjim satima snijeg, stižu minusi
Arhiv / Meteorolozi najavili promjenu vremena

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Krajini i na zapadu Bosne.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Bijeljina -2; Sokolac 1; Zenica 2; Banja Luka, Prijedor, Tuzla, Zvornik 3; Jajce, Srebrenica 4; Doboj, Ivan Sedlo 5; Gradačac, Mostar, Široki Brijeg 6; Stolac, Trebinje 7; Bugojno, Livno, Sarajevo 8; Drvar 10; Bihać, Grude 11; Sanski Most 13; Neum 14 stepeni. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Više padavine poslije podne i u noći. Krajem dana u Krajini kiša prelazi u susnježicu i snijeg, a u ostatku Bosne u večenjim satima. Očekivana visina snježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5, na planinama do 10 cm. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno mijenja smijer na sjeverni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 13 °C. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Više padavine u drugom dijelu dana ili u noći. U večernjim satima se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Dnevna temperatura oko 9 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tokom prijepodneva biometeorološke prilike će još uvijek biti relativno povoljne. U drugom dijelu dana, usljed nadolazeće promjene, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze. Opšta slika će se, sa dolaskom noći i zahlađenjem, dodatno pogoršati u cijeloj zemlji.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana: 

U utorak 03.12.2019., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne slabog snijega može biti još ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne i slabe kiša na jugoistoku Hercegovine. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U srijedu 04.12.2019., u većem dijelu zemlje jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -9 do -2, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U četvrtak 05.12.2019., u većem dijelu zemlje jutro sunčano sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Tokom dana postepeno naoblačenje, što u Hercegovine i na zapadu Boosne, poslij podne i u večernjim satima, može usloviti kišu. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U petak 06.12.2019., u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije