Meteorolozi najavili promjenu vremena: Objavljena prognoza do ponedjeljka

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena: Objavljena prognoza do ponedjeljka
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Baščaršija, srce i duša Sarajeva

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u Krajini.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 8 stupnjeva, Bugojno i Ivan Sedlo 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12, Jajce i Tuzla 13, Bihać, Sanski Most i Zvornik 14, Bijeljina i Doboj 15, Banja Luka, Brčko, Prijedor i Stolac 16, Gradačac i Trebinje 18, Mostar 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika postepeno će se pogoršavati, izraženPetak 14.09.2018. godine Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika postepeno će se pogoršavati. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Subota: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 31 stepen.

Nedjelja: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Poslije podne ponegdje na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i na istoku i jugoistoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena.

Ponedjeljak: Pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije